תודה על התעניינותך בהתנדבות בעמותת אתגרים. להלן תהליך קליטת מתנדבים:
אתגרים, עמותה שלא למטרות רווח, נוסדה בראשית שנת 1995 ע"י גרעין של נכי צה"ל, נכים אזרחיים ואנשי שיקום בכירים, במטרה לשקם פיזית, נפשית וחברתית, ילדים נוער ובוגרים באמצעות פעילות ספורט אתגרי ונופש פעיל חוץ מועדוני.
אתגרים מוציאה, לראשונה בישראל, אנשים בעלי נכויות אל חיק הטבע, משלבת אותם בחברה, מאפשרת להם שוויון הזדמנויות ומוכיחה כי גם הם יכולים להיות ולחיות כמו כולם.
אתגרים מושתתת על תפיסה חדשה ומקורית, המיישמת הלכה למעשה את הגישות המתקדמות ביותר בפסיכולוגיה השיקומית העכשווית ופועלת למיצוי הפוטנציאל האישי הגלום באדם, לטיפוח מצוינות וליצירת דימוי חדש וחיובי בקרב ציבור הנכים עצמו ובעיני החברה בישראל.
התפיסה שלנו, היא שדרך הספורט והחוויה האתגרית, ניתן ליצור אינטגרציה על ערך שיוויון ההזדמנויות לחוויה הבסיסית, שכל אדם שחי במסגרות נורמטיביות, יכול להרשות לעצמו. דרך כך ליצור תחושה של מסוגלות פנימית, צבירה של הצלחות, ומעגל חברתי מקבל, מבין ושיתופי. לכל פעילות באתגרים מצטרפים מתנדבים, שמהווים חלק בלתי נפרד מהתכנון והביצוע. מתנדבים אלו הם הגרעין של השילוב החברתי.
אתגרים מתאימה את עצמה לצרכי חבריה, שבאופן יום-יומי, עסוקים בלנסות ולהתאים עצמם לסביבת החיים הנורמטיבית. לרשותנו כלים ייחודיים, נגישים וגמישים לכל צורך ודרישה שעולה מהשטח, בכדי לאפשר למירב האנשים עם מוגבלויות לקחת חלק בפעילות.
פעילות העמותה:
העמותה פועלת בשלושה ענפים עיקריים: עולם הטיפוס, הגלישה ופארק החבלים, עולם השייט בים הפתוח,עולם רכיבת האופניים.
בנוסף מפעילה העמותה חוגים בתחומים נוספים: קבוצות ריצה,הליכה, קארטינג, קייאקים, טיולי גילגולונים, וכן תוכניות: שילוב מנצח ופורום נשים.
שייט
אתגרים פועלת בשני מועדוני שייט: בקישון ובמרינה תל אביב.
מיון מתנדבים מותאם לשייט
הגדרת תפקיד
ישנן 4 דרגות תפקידים בפעילות השייט: איש צוות בכלי שייט (מספר 2), מוביל סירה (מפקד סירה), מדריך מוביל ואחראי בטיחות (רכז מועדון בפועל).
דרישות לתפקיד איש צוות
הכרות מלאה עם נהלי מועדון השייט. תפקיד איש הצוות כרוך באישור הסמכה .
דרישות לתפקיד מוביל סירה
רענון מספר 1 למפקדי סירה. אישור הסמכה לתפקיד מפקד סירה.מפקד סירה כפוף להנחיות והוראות המדריך המוביל .
דרישות לתפקיד מדריך מוביל
הסמכה לתפקיד מדריך מוביל.
מועדוני האופניים
אתגרים מפעילה 8 מועדוני רכיבה בפריסה ארצית: גני יהושע, חולון, אשדוד, ירושלים, חצרים, קרית ביאליק, נהלל ויסוד המעלה.
המועדון בתל אביב הוא הגדול ביותר בארץ. במהלך השנה מתקיימות בו קרוב ל-700 פעילויות רכיבה, במסגרת של 13 חוגים, בהם חברים אנשים פרטיים, ובנוסף להם - 5 בתי ספר של החינוך המיוחד מגיעים למפגשים שבועיים לאורך כל השנה. סה"כ במועדון כ- 150 חברים - כולם בעלי צרכים מיוחדים, ומספר דומה של מתנדבים.
בנוסף לפעילות השגרתית, המועדון מפעיל אירועים חברתיים כגון מסיבות, חגים, טיולים, ימי גיבוש, השתלמויות למתנדבים ועוד.
משאבים:
במועדון בתל אביב 9 מדריכי אופניים מוסמכים, מכונאי, 3 מתנדבים מטעם שנת שירות טרום צבאית ורכז המאגד תחתיו את כלל הפעילות.
בחזקת המועדון, אופניים מסוגים שונים, שמותאמות לאוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים:
אופני טנדם – אופני זוגות, המאפשרות רכיבה של מוביל-שולט, ומובל-תומך. האופניים מאפשרות חוויית רכיבה לאנשים בעלי לקויות ראייה ועיוורון, אוטיזם, פיגור, שיתוק מוחין, הפרעות בשיווי משקל, באוריינטציה מרחבית, פרקינסון והגבלים נוספים שמקשים על עצמאות. במועדוננו ישנם 6 חוגים שבהווייתם הם חוגי טנדם.
אופני יד – אופניים לרוכב יחיד המציעות מערכת פידול ידנית בלבד. אלו אופניים שנותנות פתרון עבור חברינו שעדיף להם השימוש בכוח היד על פני השימוש בכוח הרגל. אם זה מפאת שיתוק, חולשת שרירים, קטיעה, קושי בייצוב הגוף, וברצונם לשמר את היבט העצמאות בחוויית הרכיבה שלהם. במועדוננו 7 חוגים שבהווייתם הם חוגי אופני יד.
תלת אופן – כלי בעל 3 גלגלים המאפשר רכיבה יציבה בהילוך יחיד, ונותן אפשרות לחברים שנפתחו לעולם האופניים לרכוב באופן עצמאי, לשפר את שרירי הרגליים ולצבור ביטחון ברכיבה. בחזקת המועדון תלת אופן טיפולי, בעל יכולת לעזור במקרים של שרירי תמיכת גוף חלשים. כלים אלו משולבים ב- 5 חוגים במועדון.
בנוסף, במועדון חברים שדורשים התייחסות ייחודית ופתרונות הדורשים התאמה שהיא מעבר למבנה הסטנדרטי של הכלים המיועדים לשימוש האוכלוסיות בעלות הצרכים המיוחדים. אנו משתדלים לתת מענה, שיאפשר רכיבה לכל חבר/ה שמחליט/ה להצטרף אלינו – כידונים מיוחדים, מושבים מיוחדים, אחיזות מיוחדות ופדלים מיוחדים – כל אלו אינם מיוצרים בקו ייצור רגיל אלא לפי דרישה ויוזמה של מדריכי אתגרים.
תפקיד המתנדב:
ליווי בטיחותי: שמירה על בטיחות הרוכב, שמירה על כללי הזהירות הרלוונטים.
ליווי חברתי: יצירת קשר אישי עם הרוכב
תמיכה מקצועית: עזרה למדריך במימוש המטרות החברתיות, הפיזיות או הרגשיות שנקבעו ביחד עם הרוכב במהלך השנה.
מסלול הכשרה למתנדב באופניים
כל מתנדב/ת שמעוניין/ת להתחיל להשתלב בפעילות המועדון, מתבקש לעבור מספר שלבים מצומצם אך חיוני:
- תצפית על פעילות רכיבה – על מנת שת/יוכל להביל את משמעות הפעילות, את אופיה, שת/יוכל לפגוש חלק מהאוכלוסיות איתן אנו עובדים ולהתחיל להכיר את תפקיד המתנדב/ת במסגרת המפגשים.
- השתלמות מתנדבים – סקירה של הוראות הבטיחות ותרבות הרכיבה במועדון, הכרה בסיסית של אוכלוסיות היעד, מעבר על סוגי האופניים הקיימים והתנסות עליהם, ולבסוף מעבר על תקלות אופניים בסיסיות.
- טפסים - חתימה על הצהרת בריאות, על חוזה התנדבות, ועל טופס התנדבות לצרכי ביטוח ורישום.
- שיבוץ בחוגים השונים.
תיאום ציפיות:
אנו מבקשים לעבוד עם מתנדבים שיכולים לעמוד בכלל הבא- לאחר השיבוץ לקבוצה/חוג, יש להגיע באופן קבוע ורציף לכל הפעילויות. היחס להגעה לפעילויות ההתנדבות צריך להיות כיחסו של אדם למקום עבודתו. כלומר- הגעה רציפה וקבוצה לכל פעילות שבוע אחר שבוע, למעט מקרים אשר בגינם ייעדר אדם ממקום עבודתו, כלומר- מחלה, שירות מילואים, שמחה, אבל, חופשה מתוכננת מראש וכיוצא בזה.
עניין זה הינו בעל חשיבות עליונה שכן:
1. מאפשר ניהול תקין של הקבוצה ע"י המדריך, הן מן ההיבט המקצועי והן מן ההיבט הבטיחותי, בצורה בה הוא איננו מופתע חדשות לבקרים מהגעה או אי הגעה של אנשי צוות.
2. אופי העבודה הרגיש עם האוכלוסייה אתה אנו עובדים, מכתיב עבורנו לנסות ולצמצם החלפה של הפרצופים המגיעים לפעילויות בתור אנשי צוות.